Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό αλληλέγγυα στους διωκόμενους συναγωνιστές στο Βόλο

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου δικάζονται στο Βόλο τρεις συναγωνιστές από τις Σταγιάτες του πηλίου γιατί τόλμησαν να ζητήσουν από δύο εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, την απόφαση της διοίκησης για εγκατάσταση χλωριωτή στην κεντρική δεξαμενή του χωριού και τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκαν σχετικά, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον νόμο. Αντί απάντησης στα εύλογα αιτήματα, οι δύο εργαζόμενοι αποκρίθηκαν με μήνυση εναντίον τριών από το σύνολο των κατοίκων του χωριού που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την δεξαμενή, για εξύβριση και απειλές.

Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη εναντίον συναγωνιστών για το νερό – η πρώτη κατέληξε στην πανηγυρική αθώωση συναγωνιστή μας πριν από μερικούς μήνες – και εντάσσεται στην πολιτική του εκφοβισμού με την εφαρμογή αστυνομικής, δικαστικής και οικονομικής καταστολής από την πλευρά της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας, με στόχο την αδρανοποίηση του κινήματος και την χωρίς αντίσταση ιδιωτικοποίηση του νερού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τρεις συναγωνιστές και ενώνουμε τη φωνή μας με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Ενωμένα τα κινήματα και οι κινήσεις του νερού σε όλη την Ελλάδα θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού, τον δημόσιο χαρακτήρα του και την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου